Reducerea consumului de combustibil

Pe vreme rece, consumul de carburant creşte uneori şi cu 50 %.
Pentru reducerea consumului de combustibil pe timp de iarnă, vă recomandăm: 

Pregătiţi din timp maşina. Este necesar un control riguros asupra tuturor instalaţiilor de pe automobil. O funcţionare corectă a motorul u i vă va permite să fulaţi eficient.

Inainte de plecarea la drum. Curăţaţi zăpada şi gheaţa de pe maşină înainte de a porni, aceasta va ajuta la micşorarea consumului de energie de către sistemele de dezgheţare şi încălzire şi la reducerea greutăţii maşinii.

Verificaţi presiunea în pneuri săptămânal. O presiune neadecvată în anvelope afectează performanţa generală a maşinii, aderenţa la carosabil şi durata de viaţă a anvelopelor. Crescând rezistenţa la rulare va creşte şi consumul de carburant.

Nu lăsaţi motorul să funcţioneze în gol. Funcţionarea în gol a motorului pentru a încălzi maşina risipeşte combustibilul. Demaraţi imediat şi uşor. Nu trebuie să turaţi motorul pe parcursul primilor kilometri pentru a-l încălzi.

Acceleraţi uşor pentru a economisi combustibil. Dacă acceleraţi agresiv îl veţi risipi.

Daţi jos portbagajul suplimentar sau barele acestuia când nu aveţi nevoie de ele. Barele de amarare şi cutiile de schiuri produc o rezistenţă la vânt suplimentară, ceea ce produce un consum mai mare de carburant.

Aveţi grijă cu viteza. Reducerea vitezei nu numai că vă ajută să conduceţi în siguranţă în condiţiile provocatoare ale iernii, dar vă ajută să economisiţi carburant. Menţineţi’o viteză constantă. Accelerările şi frânările dese cresc semnificativ consumul.